Νέος πρόεδρος στην UBS

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2009 09:20
EPA/LUKAS LEHMANN

Τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελβετίας, Κασπάρ Βιλιζέρ, όρισε η UBS ως νέο πρόεδρο του διοικητικού της συμβουλίου, σε αντικατάσταση του Πίτερ Κιούρερ. Σημειώνεται ότι πριν από έναν χρόνο οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουν αν η τράπεζα βοήθησε πλούσιους πελάτες της στις ΗΠΑ να φοροδιαφύγουν.

Η αποχώρηση του Κιούρερ από τον μεγαλύτερο τραπεζικό όμιλο της Ελβετίας έρχεται λιγότερο από μια εβδομάδα μετά την τοποθέτηση του Όσβαλντ Γκρούεμπελ στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, αντικαθιστώντας τον Μαρσέλ Ρονέρ.

Ο 68χρονος Βιλιζέρ θα αποχωρήσει από τα δ.σ. της Swiss Re, της Nestle και της Neue Zuercher Zeitung, σε περίπτωση που εκλεγεί από τους μετόχους στις 15 Απρίλιου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η UBS.

Η ελβετική τράπεζα έχει βρεθεί στο μικροσκόπιο των αμερικανικών αρχών, οι οποίες την καλούν να αποκαλύψει τα ονόματα 52.000 πελατών, προκειμένου να αποφύγει τις ποινικές κυρώσεις στην υπόθεση φοροδιαφυγής.

Την ίδια στιγμή, προχωρά σε περικοπή 11.000 θέσεων εργασίας, στον απόηχο διαγραφών και πιστωτικών απωλειών άνω των 50 δισ. δολαρίων. Την περασμένη χρονιά, οι πελάτες της απέσυραν καταθέσεις ύψους 195 δισ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα