Σε ΔΝΤ και Κομισιόν στρέφεται η Ρουμανία

Για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας
Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2009 10:25
UPD:10:30

Σε παράλληλες επαφές με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας, ύψους περίπου 10 δισ. ευρώ, βρίσκεται η Ρουμανία.

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Εμίλ Μποκ, δήλωσε πρόσφατα πως η χώρα χρειάζεται ξένα κεφάλαια ύψους περίπου 9 δισ. ευρώ για να αντιμετωπίσει ακόμη πιο αποτελεσματικά τις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης. «Βρισκόμαστε σε κύκλο συνομιλιών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μποκ.

Εξάλλου, ο αναπληρωτής διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Κρίστιαν Πόπα, επισκέφθηκε την Ουάσινγκτον όπου - σύμφωνα με δημοσιεύματα του ρουμανικού Τύπου - είχε συνομιλίες με εκπροσώπους του ΔΝΤ για το θέμα χορήγησης δανείου στη χώρα. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, στην Ουάσινγκτον για το ίδιο θέμα βρέθηκε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Μπόγκνταν Ντραγκόι.

Την περασμένη εβδομάδα, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ρουμανίας, Μούγκουρ Ισαρέσκου, δήλωσε πως μια πιθανή συμφωνία με το ΔΝΤ θα πρέπει να περιληφθεί στο «πακέτο» της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με τις ρουμανικές εφημερίδες, τραπεζίτες και επιχειρηματίες εκτιμούν πως η χορήγηση δανείου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η σύναψη συμφωνίας με το ΔΝΤ αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για την αποκατάσταση της σταθερότητας στη ρουμανική αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα