Προς τα 42 δολ. η τιμή του αργού

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2009 10:45

Προς τα 42 δολάρια ενισχύεται η τιμή του αργού την Τετάρτη, εν μέσω αισιοδοξίας για την πορεία της κινεζικής οικονομίας και προσδοκιών για νέα μείωση της παραγωγής κατά την προσεχή σύνοδο του ΟΠΕΚ.

Στην Κίνα, ο δείκτης PMI για τον κλάδο της μεταποίησης σημείωσε άνοδο το Φεβρουάριο, για τρίτο κατά σειρά μήνα, υποδηλώνοντας πως η οικονομία της χώρας πιθανόν να βρίσκεται ένα βήμα πριν από την ανάκαμψη.

Το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται στη σημερινή ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας για τα εβδομαδιαία αποθέματα αργού καθώς και στα στοιχεία που θα δημοσιοποιηθούν την Παρασκευή για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.

Στις 09:54 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού ενισχυόταν κατά 24 σεντς στα 41,89 δολάρια το βαρέλια, έχοντας αυξηθεί κατά 1,50 δολάρια στη διάρκεια της νύχτας.

Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 44,10 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο 40 σεντς.

«Οι αγορές εξακολουθούν να μην έχουν κάποια κατεύθυνση. Οι επενδυτές δεν ξέρουν που να επικεντρωθούν, με δεδομένη την πτώση των χρηματιστηρίων και τις εξαιρετικά αρνητικές προσδοκίες για την οικονομία», τονίζει ο Ken Haseagawa της NewEdge.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα