Μέλος της Κοινότητας των Ευρωπαϊκών Σιδηροδρόμων η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2009 15:19

Tην εισδοχή της στην «Κοινότητα των Ευρωπαϊκών Σιδηροδρόμων και Διαχειριστών Υποδομής», τη γνωστή CER ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Υπενθυμίζεται ότι από 01.01.2009 η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. αποτελεί ανεξάρτητη εταιρία έχοντας διαχωριστεί από τον Όμιλο ΟΣΕ. Ως εκ τούτου, αιτήθηκε την αυτόνομη συμμετοχή της στη CER, προσαρμοζόμενη στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αίτηση που συζητήθηκε και έγινε δεκτή κατά τη Γενική Συνέλευση της CER στις Βρυξέλλες τον περασμένο μήνα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, με την ιδιότητα του μέλους της CER, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. αναβαθμίζεται στο διεθνές μεταφορικό γίγνεσθαι, έχει πλέον τη δυνατότητα να ενημερώνεται σχετικά με τις εξελίξεις στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορούν τη σιδηροδρομική μεταφορά επιβατών και φορτίου, να αντλεί πολύτιμη τεχνογνωσία, να συνάπτει ουσιαστικές συμμαχίες με άλλες διεθνείς σιδηροδρομικές επιχειρήσεις, αλλά και να προασπίζεται τα επιχειρηματικά της συμφέροντα στο διεθνές περιβάλλον.

«Η εισδοχή μας στην CER αποτελεί το πρώτο μόνο βήμα και τα οφέλη που θα προκύψουν από τη συμμετοχή μας έχουν ως τελικό αποδέκτη τους πελάτες μας, όσους δηλαδή προτιμούν το τρένο για τις προαστιακές, υπεραστικές ή και διεθνείς μετακινήσεις τους» δήλωσε η Γενική Διευθύντρια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Εριφύλη Γαλλή.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της CER, δρ. Johannes Ludewig, καλωσόρισε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους κόλπους της CER.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα