Τιμοσένκο: Ετοιμη η Γαλλία να στηρίξει οικονομικά την Ουκρανία

Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2009 21:24
UPD:06/03/2009 00:52

«Η Γαλλία είναι έτοιμη να στηρίξει οικονομικά την Ουκρανία, ώστε να καλύψει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της μετά από την συμφωνία του Κιέβου για συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» ανέφερε η Ουκρανή πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της επίσκεψης της στο Παρίσι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ουκρανικής κυβέρνησης.

Η Γιούλια Τιμοσένκο δήλωσε ακόμη ότι έχει λάβει επιστολή του πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, με την οποία εκφράζει την στήριξη του προς την ουκρανική ιδέα. «Ο κ. Μπαρόζο επιβεβαίωσε ότι όλες οι χώρες της ΕΕ είναι έτοιμες για την συνεργασία με το ΔΝΤ» τόνισε η πρωθυπουργός της Ουκρανίας.

Το ΔΝΤ έδωσε το πράσινο φως το Νοέμβριο εγκρίνοντας δάνειο ύψους 16,4 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, ενώ ήδη έχει χορηγηθεί η πρώτη δόση του δανείου ύψους 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Η καταβολή της δεύτερης δόσης του δανείου παρεμποδίζεται από τις συγκρούσεις ανάμεσα στην Γιούλια Τιμοσένκο και τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιούσενκο σχετικά με το έλλειμμα του προϋπολογισμού της χώρας για το 2009.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα