Κοντά στα υψηλότερα έξι εβδομάδων το αργό

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 06:33
UPD:06:42

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα έξι εβδομάδων αναρριχήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη εν μέσω εικασιών ότι ο ΟΠΕΚ θα αποφασίσει να μειώσει την παραγωγή σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα αποθέματα και να αυξήσει τις τιμές.

Ο ΟΠΕΚ ενδέχεται να μειώσει την παραγωγή για να περιορίσει το πλεόνασμα του αργού παγκοσμίως δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ, Χουσεΐν αλ-Σαχριστάνι, στις 7 Μαρτίου στους δημοσιογράφους, όπως μετέδωσε η Wall Street Journal. Η «δραματική πτώση» των τιμών πετρελαίου ήταν μεγαλύτερη από αυτήν που δικαιολογούσε η μείωση της παγκόσμιας ζήτησης, δήλωσε χθες ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας, Αλι Ροντρίγκεζ. Ο ΟΠΕΚ θα συνεδριάσει στις 15 Μαρτίου στη Βιέννη.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Απριλίου σημείωσε άνοδο έως 1,24 δολ., ποσοστό 2,7%, φθάνοντας στα 46,76 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα ημερήσια επίπεδα από τις 27 Ιανουαρίου. Στις 12:11 μ.μ. στη Σιγκαπούρη και κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές το αργό διαπραγματεύθηκε στα 46,42 δολ. το βαρέλι, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex).

Στις 6 Μαρτίου τα συμβόλαια αναρριχήθηκαν 4,4% φθάνοντας στα 45,52 δολ. το βαρέλι, μετά την ανακοίνωση για την ανεργία στις ΗΠΑ η οποία ήταν μεγαλύτερη των προβλέψεων, την υποχώρηση του δολαρίου και την αύξηση της ελκυστικότητας των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής για επένδυση.

Το μπρεντ για παράδοση Απριλίου σημείωσε άνοδο έως 83 σεντς, ποσοστό 1,9%, φθάνοντας στα 45,68 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Στις 12:08 μ.μ. ώρα Σιγκαπούρης το μπρεντ διαπραγματεύθηκε στα 45,40 δολ. το βαρέλι. Τα συμβόλαια στις 6 Μαρτίου αναρριχήθηκαν 2,8% φθάνοντας στα 44,85 δολ. το βαρέλι, περιορίζοντας τις απώλειες της εβδομάδας στο 3,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα