Ford: Καθυστέρηση της παραγωγής στην Ρουμανία

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 08:18

Καθυστέρηση παρατηρείται στην υλοποίηση των σχεδίων της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford, για την έναρξη παραγωγής στην εργοστασιακή μονάδα που εξαγόρασε η εταιρεία, στην Κραϊόβα.

Οι εκπρόσωποι της Ford τονίζουν ότι οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έναρξη της παραγωγής, οφείλονται στο χρόνο που χάθηκε περιμένοντας το «πράσινο φως» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διαδικασία εξαγοράς, αλλά και στον εκσυγχρονισμό της γραμμής παραγωγής αυτοκινήτων. Η Ford επιδιώκει να διατηρήσει σταθερή την ποιότητα παραγωγής στην αναφερόμενη μονάδα, ενώ στη διάσταση αυτή, παρατηρείται ικανοποιητική πρόοδος.

Η Ford επίσης, με αφορμή τις δυσμενείς εξελίξεις στον τομέα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, που πλήττεται σοβαρά από τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, οδηγήθηκε σε αναπροσαρμογή των επενδυτικών της σχεδίων στην Ευρώπη.

Η εξαγορά ποσοστού 72,4% της εργοστασιακής μονάδας στην Κραϊόβα, έγινε από τη Ford το 2007, έναντι καταβολής τιμήματος 57 εκατ. ευρώ, ενώ η συμφωνία προβλέπει επενδύσεις 675 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα