ΥΠΑΝ: Προειδοποίηση για τις αθέμιτες πρακτικές στην αγορά

«Όχι» στην αλλαγή ωραρίου των καταστημάτων
Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 14:00
UPD:16:23

«Όσοι καταφεύγουν σε αθέμιτες πρακτικές και καρτέλ στην αγορά από δω και μπρος θα πρέπει να φοβούνται περισσότερο», προειδοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε συνέντευξή Τύπου για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Καταναλωτή, για τον οποίο το ΥΠΑΝ έχει προγραμματίσει δράσεις ενημέρωσης των καταναλωτών.

Ο ΥΠΑΝ απέκλεισε το ενδεχόμενο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Ο ΥΠΑΝ ξεκαθάρισε επίσης ότι «δεν τίθεται θέμα αλλαγής του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων», αποκλείοντας το ενδεχόμενο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. Δήλωσε επίσης ότι το υπουργείο για την ενημέρωση των καταναλωτών «προωθεί με ταχείς διαδικασίες την λειτουργία του Παρατηρητηρίου Τιμών».

Εντός της εβδομάδας –όπως γνωστοποίησε ο κ. Χατζηδάκης- θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τις εισπρακτικές εταιρείες και αμέσως μετά το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της επιτροπής Ανταγωνισμού.

Οι δράσεις του ΥΠΑΝ για την Παγκόσμια Μέρα Καταναλωτή

Το σύνθημα του φετινού εορτασμού είναι «δώσε σημασία, έχεις προστασία» και αφορά στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από 9 μέχρι και 15 Μαρτίου 2009.

Κ. Χατζηδάκης: Tα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα...

Κ. Χατζηδάκης: Tα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα...

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για τις πολιτικές προστασίας του καταναλωτή, την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί τραπέζι διαλόγου με τη ΔΕΗ την τοπική αυτοδιοίκηση και τους καταναλωτές, θα υπάρξουν σε κεντρικά σημεία των πόλεων περίπτερα από όπου θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό στους πολίτες τις προσεχείς ημέρες.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή προχώρησε στην έκδοση ενός νέου εντύπου που αφορά στην προστασία των καταναλωτών από αθέμιτες πρακτικές ενώ στον Πειραιά έχει προκηρυχθεί και μαθητικός διαγωνισμός με θέμα τον καταναλωτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα