Τρισέ: «Σημείο καμπής» για την παγκόσμια οικονομία

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 15:08

«Έχουμε μια σειρά στοιχείων που δείχνουν ότι πλησιάζουμε στο σημείο που θα υπάρξει ανάκαμψη», δήλωσε ο διοικητής της ΕΚΤ, Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

Οι επενδυτές υποτιμούν την πιθανότητα επιστροφής στην οικονομική ανάπτυξη, τόνισε σήμερα ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν-Κλοντ Τρισέ, εκτιμώντας ότι ο κόσμος πιθανόν να πλησιάζει σε ένα σημείο καμπής.

«Έχουμε μια σειρά στοιχείων που δείχνουν ότι πλησιάζουμε στο σημείο που θα υπάρξει ανάκαμψη», δήλωσε ο Τρισέ σε συνέντευξη Τύπου στη Βασιλεία, μετά τη συνάντηση που είχε με κεντρικούς τραπεζίτες από ολόκληρο τον κόσμο.

«Παρόλα αυτά, βρισκόμαστε ακόμη σε ένα σημείο, στο οποίο τα θετικά στοιχεία δεν αποτιμούνται πλήρως. Θα πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο έχουν προχωρήσει σε επιθετικές μειώσεις επιτοκίων, ενώ οι κυβερνήσεις έχουν διοχετεύσει δισεκατομμύρια στις οικονομίες τους, σε μια προσπάθεια να αντεπεξέλθουν στην κρίση.

Σύμφωνα με τον Τρισέ, η πτώση των τιμών πετρελαίου, σε συνδυασμό με τα ανωτέρω μέτρα, αναμένεται να τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη.

Ο διοικητής της ΕΚΤ συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, σήμερα με τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας, Μασαάκι Σιρακάουα, καθώς και τον υποδιοικητή της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, Γι Γιανγκ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα