Β. Πάντιτ: Το καλύτερο τρίμηνο από το 2007 για την Citi

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2009 13:31
UPD:13:40

Η Citigroup βιώνει το καλύτερο τρίμηνο από το 2007, όταν εμφάνισε για τελευταία φορά κέρδη, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής τράπεζας Βίκραμ Πάντιτ, σε σημείωμα που διένειμε στους εργαζόμενους.

«Είμαι ενθαρρυμένος από τις επιδόσεις των μονάδων μας μέχρι στιγμής το 2009», τονίζει o Πάντιτ στο εν λόγω σημείωμα, το οποίο έχει στην κατοχή του το Bloomberg. Όπως σημειώνει, η τράπεζα ήταν κερδοφόρα κατά τη διάρκεια των πρώτων δύο μηνών του 2009 και εμφανίζει τις καλύτερες αποδόσεις από το τρίτο τρίμηνο του 2007.

«Είμαι ενθαρρυμένος από τις επιδόσεις των μονάδων μας μέχρι στιγμής το 2009», τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής τράπεζας Βίκραμ Πάντιτ.

Η Citi εμφάνισε έσοδα 19 δισ. δολαρίων, προ διαγραφών, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, πρόσθεσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κολοσσού.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα έχει ανακοινώσει ζημίες, συνολικού ύψους άνω των 37,5 δισ. δολαρίων, τα τελευταία πέντε τρίμηνα. Το τελευταίο κερδοφόρο τρίμηνο ήταν το τρίτο του 2007, όταν είχε εμφανίσει κέρδη 2,2 δισ. δολαρίων.

Η μετοχή της πάλαι ποτέ μεγαλύτερης τράπεζας βάσει κεφαλαιοποίησης στον κόσμο υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα, στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, κάτω από το 1 δολάριο, για πρώτη φορά.

«Είμαι και εγώ, όπως και εσείς, απογοητευμένoς από την τρέχουσα τιμή της μετοχής», αναφέρει ο Πάντιτ στο σημείωμα, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι η τιμή αυτή δεν αντικατοπτρίζει την κεφαλαιακή δύναμη της τράπεζας και τις προοπτικές κερδοφορίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα