Το ΥΕΝΑΝΠ για τους ναυτικούς του Φ/Γ «Green Flower»

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2009 13:42
UPD:13:51

Ανακοίνωση με αφορμή δημοσιεύματα του σημερινού Τύπου για το θέμα του Φ/Γ πλοίου «GREEN FLOWER», οι ναυτικοί του οποίου παραμένουν στο αγκυροβόλιο Πειραιά έχοντας εγκαταλειφθεί από τους πλοιοκτήτες του, εξέδωσε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Όπως αναφέρεται, το Φ/Γ πλοίο κατέφθασε στο αγκυροβόλιο Πειραιά την 12-09-08, προερχόμενο από Τουρκία, κενό φορτίου, με πλήρωμα δέκα (10) αλλοδαπούς ναυτικούς, εν αναμονή περαιτέρω εντολών από τους πλοιοκτήτες του, σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου του.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, όμως, προέκυψαν σαφείς ενδείξεις ρήξης των σχέσεων μεταξύ πλοιοκτητών και ναυτικών, δεδομένου ότι με ευθύνη των πρώτων δεν έχουν εκπληρωθεί θεμελιώδεις υποχρεώσεις προς το πλήρωμα του πλοίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, από τη Λιμενική Αρχή Κερατσινίου, σε συνεννόηση με τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες ΥΕΝΑΝΠ, ανελήφθησαν άμεσα ενέργειες, με αποστολή επιστολών προς την αρμόδια Προξενική Αρχή, για τη διευθέτηση του ζητήματος, με αρνητικά ωστόσο αποτελέσματα μέχρι σήμερα, ενώ παράλληλα παρεσχέθη κάθε δυνατή συνδρομή στους εν λόγω ναυτικούς.

Τέλος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με πρωτοβουλία του υπουργού Αναστάση Παπαληγούρα και σε πρώτη φάση για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα, προσφέρεται συμβολικό ποσό από τις μισθολογικές αποδοχές της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του ΥΕΝΑΝΠ και του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να εξασφαλιστούν η σίτιση και εν γένει αξιοπρεπής διαβίωση των ναυτικών, καθ’ ον χρόνο παραμένουν στο πλοίο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα