Θεαματική ανάκαμψη

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2009 00:01
UPD:00:12

Ανεμος αισιοδοξίας φύσηξε χθες στις διεθνείς αγορές μετοχών εν μέσω ενθαρρυντικών μηνυμάτων από το χρηματοοικονομικό τομέα. Η εκτίμηση του διευθύνοντος συμβούλου της Citigroup ότι η τράπεζα διανύει το καλύτερο τρίμηνο από το 2007, με τους δύο πρώτους μήνες να είναι κερδοφόροι, πυροδότησε τραπεζικό ράλι και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και απομάκρυνε τους δείκτες από τα χαμηλά 12 ετών.

Στήριγμα προσέφεραν και οι πληροφορίες για επαναφορά ενός κανονισμού, που θα περιορίζει το short selling και επομένως τα στοιχήματα για πτώση των μετοχών.

Στη Wall Street ο πρωταγωνιστής της συνεδρίασης, η Citigroup, είδε τη μετοχή της να κάνει άλμα έως και 35%. Ο κλάδος των τραπεζών στο σύνολό του λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης σημείωνε κέρδη άνω του 10%.

Kέρδη άνω των 300 μονάδων είχε και ο Dow Jones, καθώς πέραν των τραπεζών μεγάλη άνοδο κατέγραφαν κολοσσοί όπως η Alcoa, η Caterpillar, General Electric και General Motors. Σε ράλι επιδόθηκε και ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq, με τις Cisco Systems, eBay και Dell να ηγούνται της ανόδου.

Εντυπωσιακή ήταν η ανάκαμψη των δεικτών και στην Ευρώπη. Ο δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 5% στις 689,94 μονάδες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδό του από τις 8 Δεκεμβρίου. Το αγοραστικό ενδιαφέρον όπως ήταν αναμενόμενο επικεντρώθηκε και στις εδώ τράπεζες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα