Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2009 05:23
UPD:05:33

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές με τον περιφερειακό δείκτη να σημειώνει τη μεγαλύτερη άνοδο σε έξι εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της Citigroup Inc. ότι είχε το καλύτερο τρίμηνο από το 2007 ωθώντας σε ράλι τις τραπεζικές μετοχές παγκοσμίως.

Οι μετοχές της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., της μεγαλύτερης ιαπωνικής τράπεζας, αναρριχήθηκαν 6,1%, καθώς αισιοδοξία επικράτησε μετά την ανακοίνωση της Citigroup για την πορεία των τραπεζών. Οι μετοχές της Commonwealth Bank of Australia, της δεύτερης σε μέγεθος τράπεζας της Αυστραλίας, σημείωσαν άνοδο 3,7% στο Σύδνεϋ. Ανοδο 5% σημείωσαν οι μετοχές της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, BHP Billiton Ltd., μετά την άνοδο της τιμής των μετάλλων.

Ο MSCI Asia Pacific Index αναρριχήθηκε 2,6% φθάνοντας στις 73,14 μονάδες στις 10:14 π.μ. στο Τόκιο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 27 Ιανουαρίου. Ο δείκτης φέτος έχει σημειώσει απώλειες 19% διευρύνοντας τις περυσινές απώλειες ρεκόρ του 43% καθώς η παγκόσμια ύφεση περιόρισε τα εταιρικά κέρδη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 3,6% φθάνοντας στις 7.309,81 μονάδες, ανακάμπτοντας από τα χαμηλότερα επίπεδα 26 ετών, ενώ ο Kospi της Ν. Κορέας σημείωσε άνοδο 2,8%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε άνοδο 2% φθάνοντας στις 3.249.70 μονάδες ενώ στη Ν. Ζηλανδία ο NZX 50 Index σημείωσε άνοδο 1,6%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index εκτινάχθηκε 6,4% στη Ν. Υόρκη έχοντας τις καλύτερες επιδόσεις από τον Νοέμβριο καθώς οι τραπεζικές μετοχές έκαναν ράλι μετά την ανακοίνωση της Citigroup, οι μετοχές της οποίας σημείωσαν άνοδο 38%.

Η Citigroup ήταν κερδοφόρα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο και έχει τις καλύτερες επιδόσεις τριμήνου από το τρίτο τρίμηνο του 2007, σύμφωνα με το εσωτερικό έγγραφο του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή της, Βίκραμ Πάντιτ.

Τα συμβόλαια του χαλκού για παράδοση Μαΐου αναρριχήθηκαν χθες στη Ν. Υόρκη σε ποσοστό 2,7% εν μέσω εικασιών ότι η Κίνα αύξησε τις εισαγωγές του μετάλλου. Ο δείκτης των έξι κυριότερων μετάλλων που διαπραγματεύονται στο Λονδίνο αναρριχήθηκε 2,7%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα