Δέσμευση Μέρκελ για στήριξη της Opel

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2009 11:04
UPD:16:57

Τη δέσμευσή της ότι η γερμανική κυβέρνηση θα στηρίξει την Opel, όπως και άλλες επιχειρήσεις που έχουν μέλλον στην αγορά, εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκέλα Μέρκελ.

«Θα υποστηρίξουμε επιχειρήσεις, όπως η Opel, εάν η βοήθειά μας μπορεί να τους προσφέρει ένα μέλλον, αλλά όχι στις περιπτώσεις που η βοήθεια αυτή θα παρατείνει τη ζωή μιας επιχείρησης που απέτυχε στην αγορά», αναφέρει η Μέρκελ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Bild.

H Opel ζητεί 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ για να αποφύγει την πτώχευση. Η κυβέρνηση Μέρκελ δεν έχει λάβει ακόμα τελικές αποφάσεις για τη χορήγηση βοήθειας προς τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, θυγατρική της αμερικανικής General Motors που απασχολεί 26.000 ανθρώπους στη Γερμανία και 50.000 στην υπόλοιπη Ευρώπη.

«Πριν αποφασίσουμε, πρέπει να μάθουμε τις σημαντικές αποφάσεις που θα ληφθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, να μάθουμε τι προτίθεται να κάνει η μητρική εταιρεία, η General Motors», σημειώνει η γερμανίδα καγκελάριος.

Ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι δεν υπάρχουν τα περιθώρια «να ικανοποιήσουμε όλα τα αιτήματα», καθώς «σε ό,τι κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε την κρίση, έχουμε πάντοτε υπόψη τα δημοσιονομικά μεγέθη και τα περιθώρια ελιγμών που θα έχουν οι επόμενες γενιές».

«Προφανώς δεν μπορούμε να βοηθήσουμε ορισμένες επιχειρήσεις εγκαταλείποντας άλλες, κυρίως τις μικρομεσαίες, προς την πτώχευση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα