Λονδίνο: Στα 50 εκατ. λίρες το κόστος της συνόδου

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2009 16:35
REUTERS/TOBY MELVILLE

Τη μεγαλύτερη διοργάνωση της θητείας του υπερασπίζεται ο Γκόρντον Μπράουν έναντι των επικριτών του, οι οποίοι κατηγορούν τη βρετανική κυβέρνηση ότι σπαταλά 50 εκατ. λίρες για τη διοργάνωση της διάσκεψης της 2ας Απριλίου στο Λονδίνο όπου θα παρευρεθούν οι μεγαλύτεροι παγκόσμιοι ηγέτες.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας χαρακτηρίζει το γεγονός «τεράστια ευκαιρία», ενώ η υπουργός Ευρώπης, Κάρολιν Φλιντ, δηλώνει ότι «το κόστος της διοργάνωσης της διάσκεψης αντισταθμίζεται κατά πολύ από τις ενδεχόμενες επιπτώσεις της μη διοργάνωσής της».

Το αεροδρόμιο του Στάντστεντ και οι γειτονικές στρατιωτικές βάσεις θα βρίσκονται σε επιφυλακή εν όψει της άφιξης των μεγαλύτερων ηγετών του πλανήτη, ενώ περιφερειακά του συνεδριακού κέντρου αναμένεται να ορθωθεί ένα γιγάντιος κλοιός από ατσάλι.

Η διεθνής διάσκεψη του Λονδίνου προγραμματίστηκε πριν από τη σύνοδο κορυφής της G20 τον ίδιο μήνα προκειμένου να συμμετέχουν στις συζητήσεις και οι μικρότερες χώρες. Από την Αφρική, την Ασία και την Ευρώπη αναμένεται να προσέλθουν στο Λονδίνο 35 παγκόσμιοι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων 10 περιφερειακών ηγετών και υπουργών οικονομικών που έχουν αποδεχθεί μέχρι στιγμής την πρόσκληση. Στη συνοδεία τους θα απαρτίζουν 500 βοηθοί και σύμβουλοι.

Πηγή: The Times



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα