Συγκρατημένη άνοδος

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 00:01
UPD:00:15

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στις διεθνείς αγορές μετοχών μία ημέρα μετά το θεαματικό ράλι, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να εστιάζεται και πάλι στον τραπεζικό κλάδο.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSEurofirst των 300 blue chips ενισχύθηκε ελαφρά (0,3%) και τερμάτισε στις 692,65 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά είχε ενισχυθεί έως και 1,9%- κέρδη που όμως δεν κατάφερε να διατηρήσει ελλείψει άλλων σημαντικών στηριγμάτων πέραν της συγκρατημένης αισιοδοξίας για καλύτερες ημέρες στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Η μετοχή της Dexia έκανε άλμα 30%, ενώ η Credit Suisseκαι Deutsche Bank ενισχύθηκαν 9,1% και 8,4% αντίστοιχα. Η βρετανική HSCB, ωστόσο, είχε απώλειες κατά 6,3% καθώς ήταν η τελευταία ημέρα συμμετοχής των επενδυτών στην πώληση μετοχών της τράπεζας με μεγάλο discount.

Ο επιμέρους δείκτης DJ Stoxx bank έκλεισε με κέρδη 1,3%. Αξιόλογη άνοδο είχαν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες, με τις γαλλικές Renault και Peugeot να ενισχύονται 8,5% και 6,8% αντίστοιχα εν μέσω φημολογίας για συγχώνευσή τους.

Σε θετικό έδαφος, αν και με μικρά κέρδη, κινούνταν οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Στο Τόκιο ο Nikkei νωρίς το πρωί έκανε άλμα 4,6%, καταγράφοντας τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη των τελευταίων 6 εβδομάδων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα