Βελτιωμένο κλίμα

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009 00:01

Εμφανώς βελτιωμένο είναι το κλίμα στις διεθνείς αγορές μετοχών, με τους επενδυτές να αναζητούν αγοραστικές ευκαιρίες και να κρατούν τους δείκτες σε απόσταση ασφαλείας από τα χαμηλά πολλών ετών, στα οποία είχαν διολισθήσει την περασμένη εβδομάδα.

Χθες στη Wall Street οι δείκτες Dow Jones και S&P παραμένοντας σε τροχιά ανόδου για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, έσπασαν ύστερα από αρκετό καιρό το φράγμα των 7.000 και 700 μονάδων αντίστοιχα. Κέρδη άνω του 2% εμφάνιζε και ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq.

Ρόλο θετικού πρωταγωνιστή είχε η General Electric, παρά την υποβάθμιση της αξιολόγησής της από την Standard & Poor's. Το ηθικό των επενδυτών τόνωσε και η ανακοίνωση της General Motors ότι δεν θα χρειαστεί κρατική βοήθεια αυτόν τον μήνα. ¶νοδο, αν και πιο συγκρατημένη, είχαν οι αγορές μετοχών και στην Ευρώπη. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst ενισχύθηκε 0,6% στις 698,89 μονάδες.

Οι αλυσίδες λιανικής και οι φαρμακοβιομηχανίες βρέθηκαν στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος μετά την ανακοίνωση θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων από ομίλους σούπερ μάρκετ και την είδηση ότι Roche και Genetech κατέληξαν σε συμφωνία. Η μετοχή της Carrefour ενισχύθηκε 5,7%, ενώ ο δείκτης του κλάδου λιανικής DJ Stoxx retail index έκλεισε με κέρδη 1,8%. Στον κλάδο των φαρμακοβιομηχανιών, η Roche ενισχύθηκε 1,1%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα