Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009 05:29
UPD:06:24

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές καθώς οι μετοχές των τραπεζών και οι εταιρείες κατασκευής ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης ώθησαν τον περιφερειακό δείκτη στην πρώτη εβδομαδιαία άνοδο σε ένα μήνα, μετά την ανακοίνωση της Bank of America ότι είναι κερδοφόρα και τη σηματοδότηση νέου πακέτου στήριξης της οικονομίας από την Ιαπωνία.

Οι μετοχές της Μitsubishi UFJ Financial Group Ltd., της μεγαλύτερης ιαπωνικής τράπεζας σημείωσαν άνοδο 5,6% καθώς ο υπουργός Οικονομίας της Ιαπωνίας είπε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Τάρο Ασο ετοιμάζεται να εφαρμόσει τρίτο σχέδιο δαπανών για την οικονομική στήριξη. Οι μετοχές της Canon Inc. της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής φωτογραφικών μηχανών στον κόσμο, αναρριχήθηκαν 7% μετά την πρόβλεψη για αύξηση των κερδών. Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πετρελαίου της Αυστραλίας, αναρριχήθηκαν 3,7% στο Σύδνεϋ καθώς το αργό πετρέλαιο σημείωσε χθες άνοδο 11%.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 2,9% φθάνοντας στις 74,24 μονάδες στις 12:08 μ.μ. στο Τόκιο ωθώντας την εβδομαδιαία άνοδο στο 3,2%. Ο δείκτης έχει υποχωρήσει 17% φέτος διευρύνοντας την περυσινή πτώση ρεκόρ του 43% καθώς η παγκόσμια ύφεση περιόρισε τα κέρδη των εταιρειών.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 4,4% φθάνοντας στις 7.514,23 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε άνοδο 3,1%. Ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές στην περιφέρεια εκτός από τους δείκτες στις Φιλιππίνες.

Χθες στις ΗΠΑ ο S&P 500 αναρριχήθηκε 4,1% καθώς η General Motors Co. είπε ότι η υποβάθμισή της από την Standard & Poor’s δεν θα βλάψει τη δραστηριότητά τους.

Χθες η Βank of America μετά την Citigroup Inc. και τη JPMorgan Chase & Co. ανακοίνωσε ότι εμφάνισε κερδοφορία το πρώτο δίμηνο του 2009. Η ανακοίνωσή της περιόρισε τις ανησυχίες για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση που προκάλεσε διεθνώς ζημίες περισσότερες του 1,2 τρισ. δολαρίων.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Απριλίου αναρριχήθηκε 11% φθάνοντας στα 47,03 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 19 Φεβρουαρίου. Τα συμβόλαια κινήθηκαν ανοδικά πριν από τη σύσκεψη του ΟΠΕΚ το Σαββατοκύριακο κατά την οποία αναμένεται να ληφθεί απόφαση για τέταρτη μείωση της παραγωγής πετρελαίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα