ΗΠΑ: Δράση για την εξασφάλιση ρευστού στις τράπεζες

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009 05:53

Η κρατική παρέμβαση δεν θα πρέπει να καταστείλει τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητα, δήλωσε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.

«Θα υπάρξει μία σειρά από αρκετά σύνθετα ζητήματα αναφορικά με τον έλεγχο των αγορών που θεωρούμε ότι είναι απαραίτητος», είπε ο Ομπάμα σε στελέχη επιχειρήσεων.

«Ταυτόχρονα όμως είμαστε και πολύ προσεκτικοί ώστε να μην ελέγχουμε με τέτοιο τρόπο που να αποκλείει την καινοτομία και την δημιουργικότητα, αλλά (με τρόπο που) να αντιμετωπίζει τους κινδύνους του συστήματος, τους οποίους προφανώς είμασταν απροετοίμαστοι να αντιμετωπίσουμε όταν προέκυψε αυτή η τελευταία κρίση».

Σε ό,τι αφορά στις τράπεζες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι οι πραγματικοί ισολογισμοί των τραπεζών δεν ήταν γνωστοί και ότι η κυβέρνησή του θα δράσει αποτελεσματικά ώστε να διασφαλίσει ότι οι μεγαλύτερες τράπεζες έχουν αρκετό ρευστό για να λειτουργήσουν.

Ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι ορισμένες από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας διαθέτουν τοξικά τραπεζικά προϊόντα, τα οποία καθιστούν παθητικούς τους ισολογισμούς και συνεισφέρουν στην επιβράδυνση του δανεισμού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα