GM: Επιβιώνει μέχρι και Μάρτιο χωρίς νέα κρατική ενίσχυση

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009 11:28

Η General Motors μπορεί να επιβιώσει και χωρίς την επιπρόσθετη οικονομική βοήθεια των δύο δισ. δολαρίων που ζήτησε από το κράτος για να μπορέσει να λειτουργήσει μέχρι και το Μάρτιο, όπως γνωστοποίησε η εταιρεία στις αμερικανικές αρχές.

Σε ανακοίνωσή της, η GM αναφέρει ότι κατάφερε να μεταθέσει χρονικά την πρώτη δόση του δανείου, έχοντας επιταχύνει το πρόγραμμα περικοπής δαπανών.

Σε ανακοίνωσή της, η GM αναφέρει ότι κατάφερε να μεταθέσει χρονικά την πρώτη δόση του δανείου, έχοντας επιταχύνει το πρόγραμμα περικοπής δαπανών και καθυστερώντας κάποιες δαπάνες που είχαν προγραμματισθεί για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Παρόλα αυτά, παραμένει αδιευκρίνιστο αν οι ανωτέρω εξελίξεις θα οδηγήσουν σε έναν περιορισμό των οικονομικών της απαιτήσεων, πέραν των 13,4 δισ. δολαρίων που ενεκρίθησαν το Δεκέμβριο.

«Πολλά εξαρτώνται από το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην αγορά και την οικονομία. Προχωρήσαμε λίγο πιο γρήγορα σε κάποιες περικοπές δαπανών, το οποίο είναι καλό, αλλά σε αυτό το σημείο οι συνθήκες στην αγορά εξακολουθούν να είναι δύσκολες», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της GM, Ρικ Βάγκονερ, στο περιθώριο συνεδρίου που διεξήχθη στην Ουάσινγκτον.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα