Xωρίς σαφή προσανατολισμό

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 14 Μαρτίου 2009 00:01

Μεταξύ κερδών και απωλειών ταλαντεύθηκαν οι αμερικανικές μετοχές την τελευταία ημέρα της εβδομάδας, καθώς το ράλι των εταιρειών στον κλάδο υγείας αντιστάθμισε τις απώλειες στον ενεργειακό τομέα που πυροδοτήθηκαν από ανησυχίες για μείωση της ζήτησης.

Τα σχόλια του προέδρου της Citigroup ότι η τράπεζα δεν χρειάζεται περαιτέρω κρατική οικονομική στήριξη, εκτίναξαν τη μετοχή της σε άνοδο άνω του 7% σκορπίζοντας αισιοδοξία σε ολόκληρο τον τραπεζικό τομέα, αν και αναλυτές κρίνουν υπερβολική την αντίδραση των επενδυτών στα τελευταία θετικά νέα.

Στην Ευρώπη οι μετοχές έκλεισαν με άνοδο για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, με τις τραπεζικές μετοχές να κερδίζουν έδαφος μετά τα θετικά σχόλια από Citigroup και Bank of America. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 0,8% στις 702,12 μονάδες, αφού ενωρίτερα είχε φθάσει στο υψηλό των 716,05 μονάδων, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά από τα τέλη Φεβρουαρίου που κλείνει πάνω από τις 700 μονάδες.

Οι μετοχές τραπεζών σημείωσαν άνοδο από 3% έως 6,7% με το σχετικό δείκτη DJ Stoxx για τις ευρωπαϊκές μετοχές να ενισχύεται 18,1% αυτή την εβδομάδα. Από τα επιμέρους χρηματιστήρια, ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 1,1%, ο γερμανικός DAX 0,1%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 0,4%. Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με εντυπωσιακή άνοδο 5,2%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο σε διάρκεια τριών μηνών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα