Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Σάββατο, 14 Μαρτίου 2009 10:37
UPD:15/03/2009 10:22

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ""Πράσινες" επενδύσεις 5,5 δισ. ευρώ στο Δ' ΚΠΣ".

"Το ιδιαίτερο γενναιόδωρο ποσό των 5,5 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ σχεδιάζει να διαθέσει η Ελλάδα για "πράσινες" επενδύσεις την περίοδο 2007-1013, επιχειρώντας έτσι αφενός να τονώσει την επιχειρηματικότητα και αφετέρου να καλύψει την καθυστέρηση πολλών ετών στους τομείς προστασίας του περιβάλλοντος"γράφει η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: ""Προβληματικές" 335.000 δηλώσεις Ε9 για το ΕΤΑΚ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "περισσότεροι από 335.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα λάβουν το προσεχές διάστημα ειδικές προσκλήσεις από το υπουργείο Οικονομικών για να μεταβούν εντός 10 ημερών εκ νέου στην εφορία, προκειμένου να διορθώσουν το έντυπο Ε9 που έχουν υποβάλει για την επιβολή του ΕΤΑΚ".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κτηματολόγιο για τους ημιυπαίθριους".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εξαιρώντας από τις διαδικασίες "τακτοποίησης" το υπουργείο Οικονομίας, ο Γ. Σουφλιάς επιχειρεί να δώσει κοινωνική διάσταση σε μια υπόθεση που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και θα συνεισφέρει πολύτιμα έσοδα στα κρατικά ταμεία.- Πλήρες σχέδιο σε ένα μήνα για τις διαδικασίες των κλειστών ημιυπαίθριων χώρων και την καταβολή του εφάπαξ προστίμου".

ΚΕΡΔΟΣ: "Πέφτουν τα "σύνορα" των φορο-παραδείσων- Παραθυράκι στο "άβατο" ανοίγουν Ελβετία, Αυστρία και Λουξεμβούργο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Ελβετία, Αυστρία και Λουξεμβούργο αποφάσισαν να ανοίξουν κάποιο... παραθυράκι στο μέχρι χθες "άβατο" τραπεζικό τους απόρρητο, σε μία κίνηση καλής θέλησης απέναντι στην κλιμακούμενη εκστρατεία καταστολής των φορολογικών παραδείσων που κλυδωνίζει συθέμελα τον τραπεζικό οφσόρ".

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Η μεγάλη παρτίδα για να σωθούν οι μετοχές- Επτά διεθνείς ενέσεις σπρώχνουν σε ράλι τις αγορές- Ορόσημο η 2α Απριλίου στο Λονδίνο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "υπόθεση δύο ή τριών εβδομάδων φαίνεται να είναι η επιβεβαίωση της ολοκλήρωσης του καθοδικού κύκλου των χρηματιστηρίων, που έπειτα από 17 μήνες σκληρής δοκιμασίας είναι έτοιμα να μπουν σε μια μεσοπρόθεσμη πορεία ανάκαμψης. Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια αλλαγής σκηνικού στις διεθνείς αγορές, η οποία αναμένεται να επηρεάσει και το Χ.Α.".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα