AIG: Διευκρινίσεις για τη διάθεση των κρατικών δανείων

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009 10:25
UPD:11:39

Σε αμερικανικές πολιτείες καθώς και σε τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Goldman Sachs, Societe Generale και Deutsche Bank, διατέθηκαν τα 105 δισ. δολάρια που έλαβε η American International Group από το κράτος, από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε χθεσινή ανακοίνωσή της, οι τράπεζες που αγόρασαν συμβάσεις ανταλλαγής πιστωτικού κινδύνου (CDSs) έλαβαν 22,4 δισ. δολάρια εγγυήσεων, 27,1 δισ. δολάρια πληρωμών από αμερικανικό φορέα για την απόσυρση των παραγώγων και άλλα 43,7 δισ. δολάρια, τα οποία συνδέονται με το πρόγραμμα εγγυήσεων χρέους.

Επίσης, αμερικανικές πολιτείες, όπως η Καλιφόρνια και η Βιρτζίνια, έλαβαν 12,1 δισ. δολάρια συνδεδεμένα με συμβόλαια εγγυημένων επενδύσεων.

Η αποκάλυψη των ανωτέρω στοιχείων από την AIG ενδεχομένως να πυροδοτήσει αντιδράσεις σχετικά με τη διάσωση της εταιρείας, ύψους περίπου 160 δισ. δολαρίων μέχρι τις 2 Μαρτίου, η οποία έχει ήδη προκαλέσει την οργή του Κογκρέσου, αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών και του προέδρου της Fed Μπεν Μπερνάνκι.

Η αμερικανική εταιρεία επιπλήχθηκε χθες για την απόφασή της να χορηγήσει 165 εκατ. δολάρια σε υπαλλήλους της μονάδας που πούλησε τα CDSs, τις συμφωνίες δηλαδή που πυροδότησαν την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/03/16/1641195.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα