Banco Popolare: Προσφορά για τις υπόλοιπες μετοχές της Italease

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009 13:46

Στην εξαγορά των υπολοίπων μετοχών της Banca Italease, τις οποίες δεν κατέχει ήδη, σχεδιάζει να προχωρήσει η Banco Popolare, η πρώτη ιταλική τράπεζα που ζήτησε οικονομική βοήθεια από το κράτος κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα κατέθεσε προσφορά ύψους 179 εκατ. ευρώ, ή 1,5 ευρώ ανά μετοχή, η οποία προσφέρει premium 13,6% στην τιμή κλεισίματος της μετοχής της Italease στις 13 Μαρτίου. Παράλληλα, σχεδιάζει τη διαγραφή των μετοχών της εταιρείας από το χρηματιστήριο καθώς και την αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων της.

Σημειώνεται ότι η Banco Popolare κατέχει ήδη ποσοστό 31% στην Italease.

Οι Popolare, Banca Popolare dell’Emilia Romagna Scrl, Banca Popolare di Sondrio Scrl και Banca Popolare di Milano Scrl θα πωλήσουν τις μετοχές τους στην Italease και θα συμβάλλουν στην αναδιάρθρωσή της σε νέες εταιρείες. Οι μονάδες αυτές θα κατέχουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, χρέη και πάγια της Italease.

Η τελευταία ανακοίνωσε στις 14 Μαρτίου ότι τα κεφάλαιά της πιθανόν να υποχωρήσουν κάτω από τα επιτρεπτά επίπεδα, λόγω διαγραφών ύψους 850 εκατ. ευρώ, στις οποίες προχώρησε πέρυσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα