Προκήρυξη μελέτης κτηματογράφησης για 12 περιοχές της Πάρνηθας

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009 16:51
UPD:16:54

Μελέτη κτηματογράφησης 12 νέων περιοχών των Νομών Αττικής και Βοιωτίας στις οποίες ανήκει μέρος της καμένης έκτασης της Πάρνηθας ή συνορεύουν με την Πάρνηθα, προκήρυξε το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Αναλυτικότερα, οι περιοχές που κτηματογραφούνται με τη συγκεκριμένη μελέτη περιλαμβάνονται στα διοικητικά όρια των παρακάτω δήμων, δημοτικών διαμερισμάτων και κοινοτήτων:

1. Δήμος Αυλώνος του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ

2. Κοινότητα Αφιδνών του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ

3. Κοινότητα Μαλακάσης του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ

4. Κοινότητα Πολυδενδρίου του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ

5. Δήμος Οινοφύτων του Νομού ΒΟΙΩΤΙΑΣ

6. Τοπικό Διαμέρισμα Αγίου Θωμά του Δήμου Οινοφύτων του Νομού ΒΟΙΩΤΙΑΣ

7. Τοπικό Διαμέρισμα Κλειδιού του Δήμου Οινοφύτων του Νομού ΒΟΙΩΤΙΑΣ

8. Δήμος Δερβενοχωρίων του Νομού ΒΟΙΩΤΙΑΣ

9. Τοπικό Διαμέρισμα Δάφνης του Δήμου Δερβενοχωρίων του Νομού ΒΟΙΩΤΙΑΣ

10. Τοπικό Διαμέρισμα Πύλης του Δήμου Δερβενοχωρίων του Νομού ΒΟΙΩΤΙΑΣ

11. Τοπικό Διαμέρισμα Σκουρτών του Δήμου Δερβενοχωρίων του Νομού ΒΟΙΩΤΙΑΣ

12. Τοπικό Διαμέρισμα Στεφάνης του Δήμου Δερβενοχωρίων του Νομού ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Όπως είπε ο υπουργός Γιώργος Σουφλιάς, «η κτηματογράφηση των περιοχών που συνορεύουν με την Πάρνηθα αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό μέτρο που υλοποιεί το ΥΠΕΧΩΔΕ για την προστασία του Εθνικού Δρυμού και ειδικότερα των τμημάτων του που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2007».

Στο σημείο αυτό ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ υπενθύμισε ότι μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές κηρύχθηκαν υπό κτηματογράφηση όλοι οι ΟΤΑ, στους οποίους ανήκει μέρος της καμένης έκτασης ή συνορεύουν με την Πάρνηθα. Ήδη, ανέφερε, κτηματογραφούνται οι ΟΤΑ Αχαρνών, Φυλής, Ασπρόπυργου, Θρακομακεδόνων, Αγ. Στεφάνου, Κρυονερίου, Νέας Ερυθραίας και ¶νω Λιοσίων και σήμερα το υπουργείο προχωρά στην κτηματογράφηση των υπόλοιπων περιοχών με την δημοπράτηση της σχετικής μελέτης, προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ.

Με την μελέτη αυτή θα κτηματογραφηθούν 12 νέες περιοχές που βρίσκονται στα διοικητικά όρια των Δήμων Αυλώνος, Οινοφύτων, Δερβενοχωρίων και των Κοινοτήτων Αφιδνών, Μαλακάσης και Πολυδενδρίου των Νομών Αττικής και Βοιωτίας και όπως διευκρίνισε ο κ. Σουφλίας, προβλέπεται να καταγραφούν περίπου 115.000 δικαιώματα ιδιοκτησίας και να ενταχθούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο περίπου 500.000 στρέμματα.

«Με τη μελέτη που δημοπρατούμε θα γίνει η συλλογή των δηλώσεων ακίνητης περιουσίας, ο νομικός έλεγχος των δικαιωμάτων, ο ακριβής εντοπισμός και οριοθέτηση των ακινήτων, η δημιουργία κτηματολογικών χαρτών και πινάκων ανάρτησης, η συλλογή και επεξεργασία των ενστάσεων και η δημιουργία των πρώτων εγγραφών στο Εθνικό Κτηματολόγιο», πρόσθεσε ο κ. Σουφλιάς, ενώ παράλληλα έχουν δημοπρατηθεί και οι μελέτες για την κατάρτιση των σχετικών δασικών χαρτών που θα υποβληθούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο θα λάβει την τελική απόφαση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα