Ερώτηση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με δυτικές Κυκλάδες

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009 17:08

Παρ’ όλο που η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιωτικών περιοχών έχει σε σημαντικό βαθμό βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια και οι σχετικές επιδοτήσεις των άγονων γραμμών έχουν αυξηθεί, τα νησιά Κύθνος, Σέριφος, Σίφνος, Μήλος, Κίμωλος, Φολέγανδρος, Σίκινος, Ανάφη και Ίος δεν έχουν επαρκή και τακτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.

Το πρόβλημα έθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αν. Παπαληγούρα, με σημερινή ερώτησή του στη Βουλή, ζητώντας την λήψη συγκεκριμένων μέτρων για αξιόπιστη ακτοπλοϊκή σύνδεση, με σύγχρονα και ασφαλή πλοία, των συγκεκριμένων νησιών των Δυτικών Κυκλάδων.

«Οι ακτοπλοϊκές διασυνδέσεις που αφορούν τις Κυκλάδες αλλά και τις «άγονες γραμμές» είναι «πηγή ζωής» ιδιαίτερα για τα απομακρυσμένα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων και προαπαιτούμενο για την οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή τους. Εν’ όψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου, οι νησιώτες απαιτούν άμεσα μέτρα για την εξασφάλιση αξιόπιστων συγκοινωνιών στα νησιά τους. Συγκοινωνιών που θα υπηρετούν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους για επαρκή ακτοπλοϊκή μετακίνηση και θα ικανοποιούν τις πραγματικές ανάγκες επικοινωνίας τους με την υπόλοιπη χώρα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βουλευτής Κυκλάδων.

Ο κ. Βρούτσης ζητά επίσης από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας σχολαστικό έλεγχο των ακτοπλοϊκών εταιρειών με σκοπό την πιστή εφαρμογή των συμβατικών υποχρεώσεών τους έναντι του Ελληνικού Δημοσίου αναφορικά με τις «άγονες γραμμές» αλλά και τη διασύνδεση των Δυτικών Κυκλάδων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα