Γ. Κωστόπουλος: Ελεγχόμενες οι επιπτώσεις της κρίσης στις ελληνικές τράπεζες

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009 21:45

Τη θέση πως οι επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης στις ελληνικές τράπεζες είναι ελεγχόμενες και συνδέονται μόνον με τις δυσλειτουργίες που παρατηρούνται στις διεθνείς αγορές και ειδικότερα στην διατραπεζική αγορά χρήματος εξέφρασε ο πρόεδρος της Alpha Bank Γιάννης Κωστόπουλος.

Σε χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με ομιλητή τον πρόεδρο του τραπεζικού ομίλου Rothschild, Νταβίντ ντε Ροτσίλντ, ανέφερε ακόμη πως οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης και ειδικότερα τα πακέτο στήριξης της ρευστότητας θα έχει θετικές επιπτώσεις στον τραπεζικό τομέα και θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά. Οι ελληνικές τράπεζες παρά τους υψηλούς αναπτυξιακούς ρυθμούς στον τομέα της χρηματοδότησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια δεν έφτασαν σε ακρότητες και ποτέ δεν παρασύρθηκαν σε επενδύσεις σε τοξικά προϊόντα όπως μεγάλες διεθνείς τράπεζες, πρόσθεσε.

Γ.Γ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - Γ.Γ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Briefing κυβερνητικού εκπροσώπου Ε. Αντώναρου

Γ. Κωστόπουλος: Εχουμε ήδη περάσει τα χειρότερα

Ο κ. Κωστόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα χειρότερα πέρασαν και η διεθνής οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει από το 2010.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ



Σχολιασμένα