ΕΥΔΑΠ: Διεθνές συνέδριο για τη διαχείριση νερού

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009 10:25

Με ένα διεθνές συνέδριο, στο οποίο θα αναπτυχθεί πλούσιος προβληματισμός, αλλά θα παρουσιασθούν και οι αναγκαίες δράσεις για την ορθολογική διαχείριση και χρήση του νερού, εν όψει - μάλιστα - των κρίσιμων κλιματολογικών αλλαγών, θα τιμήσει η ΕΥΔΑΠ την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, που εορτάζεται στις 22 Μαρτίου.

Το συνέδριο, με τίτλο «Νερό: Η επόμενη μέρα», θα διεξαχθεί την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009 και ώρα 9 το πρωί, στο Ζάππειο Μέγαρο και θα έχει κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων Γιώργο Σουφλιά.

Ο γενικός γραμματέας ΠΕΧΩΔΕ Ευάγγελος Μπαλτάς θα παρουσιάσει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη 2007-2013», ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Κωνσταντίνος Κωστούλας.

Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, ειδικοί σε ζητήματα διαχείρισης του νερού και του περιβάλλοντος γενικότερα, θα αναπτύξουν στο συνέδριο θέματα που αφορούν την επάρκεια του νερού και τις κλιματολογικές αλλαγές, τις τεχνικές αφαλάτωσης, την επανάχρηση των επεξεργασμένων λυμάτων για τον εμπλουτισμό των υπόγειων υδροφορέων και τις προϋποθέσεις επεξεργασίας των λυμάτων, με στόχο την επαναχρησιμοποίησή τους.

Επίσης, τεχνικοί της ΕΥΔΑΠ και ξένων εταιρειών ύδρευσης, θα αναλύσουν τεχνικές παραμέτρους για την ορθολογική διαχείριση των υδατικών αποθεμάτων, τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των δικτύων διανομής, τον έλεγχο και τη διαχείριση των διαρροών και την εξασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας του πόσιμου νερού.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΔΑΠ



Σχολιασμένα