Επέστρεψε η άνοδος

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009 00:01

Σε ανοδική τροχιά επέστρεψε η Wall Street μετά τις προχθεσινές απώλειές της, χάρη στην απρόσμενη βελτίωση του τομέα κατασκευής κατοικιών στις ΗΠΑ αλλά και εν μέσω φημολογιών ότι η Φέντεραλ Ρεζέρβ θα ανακοινώσει στη σημερινή συνεδρίασή της περισσότερα σχέδια για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας, χωρίς ωστόσο να αναμένεται αλλαγή στα επιτόκια.

Στην άνοδο συνέβαλε ιδιαίτερα ο χρηματοοικονομικός τομέας, γεγονός που ενισχύει τις προσδοκίες των επενδυτών ότι η αγορά μετοχών έχει ήδη αγγίξει χαμηλά, καθώς και ο κλάδος υψηλής τεχνολογίας, μετά τα κέρδη μεγάλων ονομάτων του χώρου.

Στην Ευρώπη οι μετοχές υποχώρησαν για πρώτη φορά τις τελευταίες έξι συνεδριάσεις, καθώς η εξασθένηση του μεταλλευτικού τομέα και η είδηση για μείωση του μερίσματος από τον κολοσσό αλουμινίου Alcoa επισκίασαν τα κέρδη του τραπεζικού τομέα. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με πτώση 0,7% στις 715,83 μονάδες αφού αρχικά είχε υποχωρήσει στο χαμηλό των 706,05 μονάδων, ενώ από τις αρχές του έτους έως σήμερα εξακολουθεί να υποχωρεί 14%.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε 0,2%, ο DAX στη Φραγκφούρτη 1,2%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι 0,9%. Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 3,2% εν μέσω προσδοκιών ότι τόσο η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας όσο και η Fed που ολοκληρώνουν σήμερα τη διήμερη συνεδρίασή τους θα προχωρήσουν σε νέα μέτρα για τη στήριξη των οικονομιών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα