Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009 05:31
UPD:05:41

Ανοδικά για τέταρτη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι τραπεζικές μετοχές και οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, μετά την ανακοίνωση της Bank of Japan ότι θα δώσει δάνεια για να βοηθήσει τις τράπεζες να αναπληρώσουν το κεφάλαιό τους, σε συνδυασμό με την αύξηση του αριθμούς κατασκευής νέων κατοικιών.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,7% φθάνοντας στις 78,04 μονάδες στις 12:26 μ.μ. στο Τόκιο, αυξάνοντας την άνοδο των τριών τελευταίων ημερών στο 7,4%. Ο δείκτης βρίσκεται 14% χαμηλότερα φέτος, διευρύνοντας τις περυσινές απώλειες ρεκόρ του 43% καθώς η παγκόσμια οικονομική συρρίκνωση επηρέασε αρνητικά τα κέρδη των ασιατικών εταιρειών.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Topix σημείωνε άνοδο 0,5%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng αναρριχήθηκε κατά 1,5%. Στην Κίνα ο Shanghai Composite Index σημείωσε άνοδο 0,4%. Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότεροι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας εκτός από τους δείκτες στη Νότια Κορέα.

Χθες στις ΗΠΑ ο S&P 500 αναρριχήθηκε 3,2% καθώς το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι ο αριθμός αδειών για την κατασκευή νέων κατοικιών διαμορφώθηκε ετησίως στις 583.000 κατοικίες ετησίως τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας αύξηση 22% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν μείωση στις 450.000 κατοικίες.

Ο MSCI Asia Pacific Index έχει κάνει ράλι 10% από τις 9 Μαρτίου όταν είχε υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των πέντε ετών, καθώς οι τράπεζες συμπεριλαμβανομένης της Citigroup Inc. και της JPMorgan Chase & Co. ανακοίνωσαν ότι η ανάπτυξη τους δύο πρώτους μήνες του έτους ήταν δυναμική.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα