Raiffeisenbank EAD: Συμφωνία χαρτοφυλακίου εγγυήσεων

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009 08:04

Η Raiffeisenbank EAD είναι η πρώτη βουλγαρική ιδιωτική τράπεζα η οποία υπέγραψε συμφωνία χαρτοφυλακίου εγγυήσεων (Portofolio Guarantee) με την Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο (EIF). Η συμφωνία αυτή υπογράφτηκε στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων του προγράμματος ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικής καινοτομίας (CIP), που υλοποιεί η ΕΕ στη Βουλγαρία. Το οικονομικό ύψος των παρεχόμενων εγγυήσεων φτάνει στα 72 εκατ. ευρώ.

Ο πυρήνας εφαρμογής του προγράμματος εντοπίζεται στην υποστήριξη της επιχειρηματικής καινοτομίας, στον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνται στη βουλγαρική αγορά.

Στο επίπεδο της δανειοδοτικής πολιτικής της, η τράπεζα Raiffeisenbank EAD θα μπορεί να εφαρμόζει πλέον ευέλικτα κριτήρια δανειοδότησης, μειωμένα επιτόκια, αλλά και μεγαλύτερες περιόδους χάριτος και αποπληρωμής των δανείων.

Οι επιδοτούμενες δανειοδοτικές δράσεις του προγράμματος CIP, αποκτούν ουσιαστικό οικονομικό ενδιαφέρον σήμερα, καθώς η βουλγαρική οικονομία πλήττεται από τις συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης, ενώ το ουσιαστικό ζητούμενο, είναι η ενίσχυση της οικονομικής ρευστότητας στην αγορά, αλλά και η παροχή κινήτρων και υποστήριξης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Παράλληλα, το πρόγραμμα CIP, στηρίζει άμεσα την ενίσχυση του ανταγωνισμού και στο πλαίσιο αυτό, υλοποιείται στη γενικότερη προσπάθεια των μεταρρυθμίσεων προς την ελεύθερη οικονομία της αγοράς, εντός της βουλγαρικής οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα