Chevron: Μείωση της παραγωγής στη Νιγηρία

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009 08:09

Στη μείωση της παραγωγής της στη Νιγηρία ανακοίνωσε ότι προχώρησε η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία Chevron κατά 11.500 βαρέλια την ημέρα την εβδομάδα που πέρασε, λόγω της επίθεσης σε αγωγό μεταφοράς του μαύρου χρυσού στο νότιο τμήμα της χώρας.

«Η Chevron Nigeria Limited... επιβεβαιώνει ότι υπήρξε διάτρηση στον αγωγό 16 ιντσών Μακαράμπα-Ουτονάνα», ανέφερε ανακοινωθέν της εταιρείας.

Ο συνταγματάρχης Ράμπε Αμπουμπακάρ, εκπρόσωπος της ειδικής μικτής δύναμης των ενόπλων δυνάμεων η οποία εντέλλεται να προστατεύει τις εγκαταστάσεις και το προσωπικό των πετρελαϊκών επιχειρήσεων στο Δέλτα του Νίγηρα, απέδωσε τη ζημιά σε σαμποτάζ. «Χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικά για να τρυπήσει ο αγωγός σε διάφορα σημεία», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η ενέργεια προκάλεσε μεγάλη διαρροή πετρελαίου στην περιοχή.

Η Chevron είναι μια από τις πιο έντονα δραστηριοποιούμενες ξένες πετρελαϊκές επιχειρήσεις στη Νιγηρία, εξορύσσοντας 320.000 βαρέλια αργού πετρελαίου την ημέρα. Όμως οι συνεχιζόμενες ταραχές στο Δέλτα την έχουν εξαναγκάσει να διακόψει την λειτουργία μέρους των εγκαταστάσεών της.

Από τον Ιανουάριο του 2006, οι επιθέσεις ενάντια στις πλατφόρμες και τους αγωγούς και οι απαγωγές στελεχών των ξένων πετρελαϊκών εταιριών στο Δέλτα από οργανώσεις που δηλώνουν πως μάχονται για να δοθεί μεγαλύτερο μερίδιο του παραγόμενου πλούτου στους εξαθλιωμένους κατοίκους της περιοχής έχουν οδηγήσει σε μείωση της παραγωγής πετρελαίου της Νιγηρίας κατά το 25%.

Σήμερα, η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου της Νιγηρίας φθάνει το 1,78 εκατ. βαρέλια την ημέρα κατά μέσον όρο, από 2,6 εκατ. βαρέλια το 2006.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα