Κάμψη 57% στα κέρδη της UniCredit

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009 10:13
UPD:10:15

Πτώση της κερδοφορίας της στο τέταρτο τρίμηνο κατά 57% ανακοίνωσε σήμερα η μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα UniCredit, ενώ αποκάλυψε πως πιθανόν να ζητήσει οικονομική ενίσχυση ύψους τεσσάρων δισ. ευρώ από το κράτος.

Τα καθαρά κέρδη της υποχώρησαν στα 505 εκατ. ευρώ από 1,17 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας τα 351 εκατ. ευρώ που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.

Στο σύνολο της χρονιάς, τα κέρδη μειώθηκαν κατά 38% στα τέσσερα δισ. ευρώ, σε αντιστοιχία με τον νέο στόχο της τράπεζας, ο οποίος αναθεωρήθηκε τον Δεκέμβριο από τα 5,2 δισ. ευρώ.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της η UniCredit αναφέρει ότι έχει εξουσιοδοτήσει κορυφαία στελέχη της προκειμένου να διαπραγματευθούν τους όρους για τη λήψη κρατικών κεφαλαίων έως τεσσάρων δισ. δολαρίων από την Ιταλία και την Αυστρία.

Σε σημείωμά τους, στις 16 Μαρτίου, αναλυτές της Nomura τονίζουν ότι η UniCredit είναι μεταξύ των τραπεζών με την «μεγαλύτερη ανάγκη κεφαλαίων σε απόλυτους όρους». Σύμφωνα με την τράπεζα, ο δείκτης κεφαλαιακής της επάρκειας Tier 1 διαμορφώθηκε στο 6,5%, μετά την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Ο διευθύνων σύμβουλός της Αλεσάντρο Προφιούμο έχει περιορίσει τις δαπάνες, έχει προχωρήσει σε απολύσεις και ακύρωσε τη διανομή μερίσματος, σε μια προσπάθεια να διαφυλάξει κεφάλαια ύψους 3,6 δισ. ευρώ. Παράλληλα, άντλησε άλλα τρία δισ. ευρώ από επενδυτές, προκειμένου να ισχυροποιήσει τα οικονομικά της τράπεζας εν μέσω της κρίσης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα