Τελεσίγραφο πιλότων Ο.Α. προς ΥΜΕ

Μαζικά μέσω ΕΧΠΑ τα βιογραφικά στη MIG
Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009 10:30

Oι συνολικά 461 πιλότοι της Ολυμπιακής αποφάσισαν να στείλουν μαζικά μέσω της ΕΧΠΑ και όχι ατομικά στη MIG τα βιογραφικά τους, ανταποκρινόμενοι με τον τρόπο αυτόν στην αγγελία της εταιρείας για προσλήψεις προσωπικού στην νέα Ολυμπιακή.

Διορία ενός μηνός δίνουν οι πιλότοι των Ολυμπιακών Αερογραμμών στο υπουργείο Μεταφορών για τη δημιουργία προσωποπαγών θέσεων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, όπου θα προσληφθούν όσοι θελήσουν να μεταπηδήσουν στο Δημόσιο, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί για το σύνολο των μονίμων εργαζομένων της Ολυμπιακής.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως αποφάσισε χθες το βράδυ η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΧΠΑ), θα προχωρήσουν σε τέσσερις 48ωρες απεργίες διεκδικώντας την ικανοποίηση του αιτήματος. Επίσης οι συνολικά 461 πιλότοι της Ολυμπιακής αποφάσισαν να στείλουν μαζικά μέσω της ΕΧΠΑ και όχι ατομικά στη MIG τα βιογραφικά τους, ανταποκρινόμενοι με τον τρόπο αυτόν στην αγγελία της εταιρείας για προσλήψεις προσωπικού στην νέα Ολυμπιακή.

Οι πιλότοι της Ο.Α. υποστήριξαν χθες ότι είναι χαμηλό το όριο των 4.000 ωρών πτήσης που τίθεται από τη MIG ως προϋπόθεση για την πρόσληψη στη θέση του πιλότου και όπως ανέφεραν αυτό έχει στόχο να προσελκύσει πιλότους από άλλες, εκτός Ο.Α. εταιρείες, με μικρότερη εμπειρία.

Φ.Z.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα