Η Fed στήριξε τη Wall Street

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 00:01

Το «κύμα» δαπανών από τη Φέντεραλ Ριζέρβ προσέφερε σημαντικό στήριγμα στη Wall Street, επιταχύνοντας τα αρχικά μέτρια κέρδη των αμερικανικών blue chip και ωθώντας το δείκτη S&P 500 σε υψηλά ενός μηνός.

Ολοκληρώνοντας τη χθεσινή συνεδρίασή της, η Fed ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει μακροπρόθεσμα κρατικά ομόλογα ύψους 300 δισ. δολαρίων και θα ενισχύσει τα προγράμματα δανεισμού της σε μία προσπάθεια να ενθαρρύνει τη χορήγηση δανείων στον ιδιωτικό τομέα και να στηρίξει την ευρύτερη οικονομία. Ειδικά, οι μετοχές τραπεζών «απογειώθηκαν» στην ανακοίνωση της Fed, με το χρηματοοικονομικό τομέα του δείκτη S&P 500 να ενισχύεται περισσότερο από 8%.

Στην Ευρώπη οι μετοχές κινήθηκαν πτωτικά εν αναμονή της έκβασης της συνεδρίασης της Fed, με τον τομέα εμπορευμάτων να συμπαρασύρεται από την εξασθένηση της τιμής αργού και μετάλλων, αν και οι τράπεζες κέρδισαν έδαφος μετά τα καθησυχαστικά σχόλια από την Bank of America.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με πτώση 0,7% στις 710,90 μονάδες αφού αρχικά είχε υποχωρήσει λίγο περισσότερο. Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί λόγω των ζοφερών οικονομικών στοιχείων, καθώς χθες η Βρετανία ανακοίνωσε το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας σε διάρκεια 12 ετών.

Ο FTSE 100 στη Βρετανία υποχώρησε 1,4%, ο CAC 40 στη Γαλλία 0,3%, ενώ ο DAX στη Γερμανία ενισχύθηκε μόλις 0,2%.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε 0,3%, ενώ αρχικά είχε εκτιναχθεί πάνω από τις 8.000 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα