Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 05:33
UPD:07:04

Ανοδικά για πέμπτη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές καθώς η Federal Reserve απροσδόκητα αποφάσισε να αγοράσει ομόλογα αξίας 300 δισ. δολ., τονώνοντας την αισιοδοξία ότι το χαμηλότερο κόστος δανεισμού θα αναζωογονήσει την οικονομική ανάπτυξη.

Οι μετοχές της Commonwealth Bank of Australia σημείωσαν άνοδο 2,1% στο Σύδνεϋ μετά την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας ότι η χώρα έχει μεγαλύτερη δυνατότητα για αντιμετώπιση της οικονομικής συρρίκνωση. Οι μετοχές της Zijin Mining Group Co., της μεγαλύτερης κινεζικής εταιρείας παραγωγής χρυσού, αναρριχήθηκαν 5,2% στο Χονγκ Κονγκ μετά το ράλι των ράβδων χρυσού εν μέσω εικασιών ότι η κίνηση της Fed θα αναφλέξει τον πληθωρισμός και θα αποδυναμώσει το δολάριο. Οι μετοχές της Honda Motor Corp., που πραγματοποιεί το 51% των πωλήσεών της στη Βόρεια Αμερική, απώλεσαν 2,6% εν μέσω ανησυχιών ότι το ισχυρότερο γιέν θα βλάψει την αξία των πωλήσεων στο εξωτερικό.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο 1,8% φθάνοντας στις 79,67 μονάδες στις 11:58 π.μ. στο Τόκιο. Ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 13% από το κλείσιμό του στα χαμηλότερα επίπεδα πλέον των πέντε ετών στις 9 Μαρτίου, καθώς οι τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Barclays Plc και της Standard Chartered Plc ξεκίνησαν δυναμικά το έτος.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,6% φθάνοντας στις 7.922, 89 μονάδες, μετά την άνοδο των μετοχών των εξαγωγικών εταιρειών συμπεριλαμβανομένης της Honda and Toyota Motor Corp. Στην Κίνα ο Shanghai Composite Index αναρριχήθηκε 0,5% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε άνοδο 0,7%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 2,1% μετά την ανακοίνωση των Fed, ωθώντας το ράλι του από τις 9 Μαρτίου στο 17%.

Η Fed ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει ομόλογα αξίας 300 δισ. δολ. και θα διαθέσει επιπλέον 750 δισ. για τίτλους εξασφαλισμένους με υποθήκη. Η ομοσπονδιακή τράπεζα θα χρησιμοποιήσει τα νέα κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει τις αγορές, αυξάνοντας την προμήθεια των κεφαλαίων στην αγορά οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο χαμηλότερα τα επιτόκια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα