«Παγώνει» τους μισθούς η Sony

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 09:40
UPD:09:44

Σε «πάγωμα» των αποδοχών των εργαζομένων της φέτος ανακοίνωσε πως προχωρά η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Sony, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να ανακάμψει από τις ζημίες – ρεκόρ.

Σε αντίθεση με άλλους ιαπωνικούς ομίλους, η Sony δεν αυξάνει αυτόματα τους μισθούς κάθε χρονιά, βάσει της αρχαιότητας. Οι αυξήσεις των αποδοχών καθορίζονται ετησίως για κάθε εργαζόμενο, ανάλογα με τις αρμοδιότητες και τις επιδόσεις του.

«Αυτή τη φορά αποφασίσαμε να διατηρήσουμε αμετάβλητους τους μισθούς των εργαζομένων», δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας, Μάμι Ιμάντα. Σημειώνεται ότι η επόμενη οικονομική χρήση ξεκινάει τον επόμενο μήνα.

Αντίστοιχες κινήσεις ανακοίνωσαν χθες πως μελετούν άλλες τρεις ιαπωνικές τεχνολογικές εταιρείες, η Toshiba, η NEC και η Hitachi, τη στιγμή που η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και το ισχυρό γιεν ασκούν πιέσεις στην κερδοφορία τους.

Η Sony προβλέπει λειτουργικές ζημίες 2,9 δισ. δολαρίων για την τρέχουσα χρήση, που λήγει στις 31 Μαρτίου. Οι μετοχές υποχωρούσαν νωρίτερα κατά 1,4% στα 1.963 γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα