AIG: Επιστρέφουν τα μπόνους ορισμένα στελέχη

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 12:19

Κάποιοι υπάλληλοι έχουν ήδη επιστρέψει ολόκληρο το μπόνους που έλαβαν, ενώ κάποιοι άλλοι έλαβαν αποζημιώσεις και παραιτήθηκαν από την εταιρεία\.

Έτοιμοι να επιστρέψουν τα μπόνους που έλαβαν είναι ορισμένοι υπάλληλοι της AIG, που εργάζονται στο τμήμα Οικονομικών Προϊόντων, εν μέσω των έντονων αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η καταβολή υπέρογκων αποζημιώσεων σε στελέχη της εταιρείας, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal.

Στην κατάθεσή του, χθες στο Κογκρέσο, ο πρόεδρος της αμερικανικής ασφαλιστικής εταιρείας, Έντουαρντ Λίντι, ανέφερε ότι έχει ζητήσει από τους υπαλλήλους που έλαβαν μπόνους άνω των 100.000 δολαρίων να επιστρέψουν τουλάχιστον το μισό.

Κάποιοι υπάλληλοι έχουν ήδη επιστρέψει ολόκληρο το μπόνους που έλαβαν, ενώ κάποιοι άλλοι έλαβαν αποζημιώσεις και παραιτήθηκαν από την εταιρεία, δήλωσε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένας από τους εργαζόμενους που συμφώνησε να επιστρέψει το μπόνους του είναι ο Ντάγκλας Πόλινγκ, ο οποίος έλαβε και το μεγαλύτερο ποσό, που ξεπερνά τα 6,4 εκατ. δολάρια.

Η AIG έχει δεχτεί έντονη κριτική από τον κόσμο, τους πολιτικούς και τον ίδιο τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, καθώς έλαβε από την αμερικανική κυβέρνηση ενίσχυση 180 δισ. δολαρίων και στη συνέχεια μοίρασε υψηλές αμοιβές.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα