Αντιδράσεις για τα μέτρα εισοδηματικής πολιτικής

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 14:48
UPD:15:01

Αντιδράσεις και εντός του κυβερνώντος κόμματος προκάλεσαν τα μέτρα εισοδηματικής πολιτικής που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου.

Για «κορόιδα και έξυπνους που φοροδιαφεύγουν», έκανε λόγο σε δηλώσεις του στον Alpha 989, ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης, καυτηριάζοντας την αποτυχία των υπουργών Οικονομίας να διαμορφώσουν ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα.

O βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης.

«Δυστυχώς -παρατήρησε- υπάρχουν τα κορόιδα που είναι μέσα στο σύστημα και υπάρχουν και οι "έξυπνοι", που και την περίοδο που δεν υπάρχει κρίση φοροδιαφεύγουν και την περίοδο που υπάρχει κρίση και πρέπει όλοι να βάλαμε το χέρι στην τσέπη, παραμένουν στο απυρόβλητο, όπως είναι οι τράπεζες και οι επιχειρηματίες».

Οξεία κριτική στα μέτρα και γενικά στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης άσκησε μιλώντας στον ίδιο ραδιοσταθμό, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη, κάνοντας λόγο για κοντόφθαλμη και αναποτελεσματική πολιτική.

H βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη.

«Είναι κλασική επιλογή της νεοφιλελεύθερης συντηρητικής κυβέρνησης της ΝΔ. Ουσιαστικά βάζει το κεφάλι στον κρόταφο στους μισθωτούς του δημοσίου και στους συνταξιούχους οι οποίοι καλούνται αυτή τη στιγμή να καλύψουν τις τρύπες που δημιούργησε η πολιτική τους. Μένουν στο απυρόβλητο όλοι οι εκλεκτοί της, τα μεγαλοστελέχη, οι τράπεζες, τα νομικά πρόσωπα, οι επιχειρήσεις», υποστήριξε η κ. Κατσέλη.

Θ. Μπούρας: Να κρατήσουμε την αγελάδα ζωντανή

«Η κυβέρνηση εξαντλώντας κάθε περιθώριο για να ικανοποιήσει το τρίπτυχο ανάπτυξη, δημοσιονομική προσαρμογή, κοινωνική προστασία προς τις τάξεις που έχουν περισσότερη ανάγκη, χωρίς να είναι ευχάριστη, χωρίς να σημαίνει ότι δεν δημιουργείται πρόβλημα, έκανε την επιλογή προκειμένου να προστατεύσει περισσότερο αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχουν και άλλοι, χωρίς να σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξουν και κάποιες αδικίες», παραδέχθηκε από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Θανάσης Μπούρας, και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Κάποιοι που δεν έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη, θα στηρίξουν την φετινή χρονιά γιατί μας ενδιαφέρει να κρατήσουμε την αγελάδα ζωντανή για να μην έχουμε γάλα μόνο φέτος, αλλά όλα τα χρόνια».

O υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Θανάσης Μπούρας.

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε πραγματικά όσο γίνεται τους πολύ -πολύ χαμηλούς μισθωτούς και συνταξιούχους», σημείωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αlpha.

Tέλος, ερωτηθείς σχετικά, ο βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, υποστήριξε πως οι πολίτες κατανοούν ότι τα μέτρα είναι «οδυνηρά», αλλά «αναγκαία». «Σε μια περίοδο ισχνών αγελάδων, τα χουβαρνταλίκια της αντιπολίτευσης είναι λόγια χωρίς αντίκρισμα», παρατήρησε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα