Αρχισε η Σύνοδος της Ε.Ε.

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 18:20

Οι «27» αναμένεται κυρίως να αντιταχθούν στις εκκλήσεις των ΗΠΑ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να κάνουν όσα περισσότερα μπορούν ώστε να ανακάμψει η παγκόσμια οικονομία.

¶ρχισαν στις 17:30 (ώρα Ελλαδος) οι εργασίες της Συνόδου της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, η οποία πρόκειται να επικεντρωθεί στις προσπάθειες οικονομικής ανάκαμψης για να αντιμετωπιστεί η κρίση και στην προετοιμασία της συνόδου της G-20 που θα γίνει στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα, οι «27» αναμένεται κυρίως να αντιταχθούν στις εκκλήσεις των ΗΠΑ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να κάνουν όσα περισσότερα μπορούν ώστε να ανακάμψει η παγκόσμια οικονομία.

Η πλειοψηφία των ηγετών κρίνει ότι έχουν ήδη κάνει πολλά.

Οι μετέχοντες θα επιχειρήσουν να επιτύχουν μια συμφωνία σε ένα σχέδιο ευρωπαϊκών επενδύσεων στους τομείς της ενέργειας και του διαδικτύου ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ για να βοηθηθεί η οικονομική δραστηριότητα.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα εξετάσουν επίσης μια αύξηση των ευρωπαϊκών δανείων από χρήματα που θα διατεθούν ειδικότερα στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, ενώ θα εξετάσουν και τη συνεισφορά της ΕΕ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα