Χάνουν τα κέρδη τους οι τράπεζες

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009 00:01

Πτωτικά κινήθηκε χθες η Wall Street με τις μετοχές του χρηματοοικονομικού τομέα να καταγράφουν για πρώτη φορά πτώση στη διάρκεια των τριών τελευταίων συνεδριάσεων εν μέσω αυξανόμενου σκεπτικισμού για την ικανότητα του φιλόδοξου σχεδίου της Φέντεραλ Ριζέρβ να τονώσει την αμερικανική οικονομία.

Η πτώση του τραπεζικού τομέα επισκίασε το ράλι που σημείωσε ο κλάδος ενέργειας και πρώτων υλών, από τη στιγμή που οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι προσπάθειες της Fed να στηρίξει την ανάπτυξη αυξάνοντας την κυκλοφορία του χρήματος θα μπορούσε να οδηγήσει σε απότομες αυξήσεις τιμών, εξέλιξη που θα είχε το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Ετσι, μετά από ράλι 17% στη διάρκεια των τελευταίων συνεδριάσεων ο δείκτης S&P 500 άλλαξε κατεύθυνση επιβεβαιώνοντας ίσως αυτούς που υποστήριζαν ότι το πρόσφατο ράλι θα είναι μάλλον προσωρινό. Στην Ευρώπη οι μετοχές έκλεισαν με μικρή άνοδο, με τις τράπεζες και τον τομέα εμπορευμάτων να έχουν το προβάδισμα, όμως τα κέρδη συγκρατήθηκαν από τις ανησυχίες των επενδυτών για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το μέγα αμερικανικό σχέδιο διοχέτευσης 1 τρισ. δολαρίων στην αμερικανική οικονομία από τη Φέντεραλ Ριζέρβ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 0,6% κλείνοντας στις 715,17 μονάδες, υποχωρώντας από τα υψηλά της συνεδρίασης των 730,22 μονάδων. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,3%, ο DAX στη Φραγκφούρτη 1,2%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 0,6%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα