Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009 05:28
UPD:05:55

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μετά το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο ράλι του δείκτη της περιφέρειας από τον Αύγουστο του 2007 που οδήγησε τις αξίες στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον του ενός έτους.

Οι μετοχές της Commonwealth Bank of Australia υποχώρησαν 3,4%, ωθώντας τις τραπεζικές μετοχές στις πρώτες απώλειες σε χρονικό διάστημα έξι ημερών, εν μέσω σκεπτικισμού ότι τα σχέδια των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας για την αγορά ομολόγων θα περιορίσει την οικονομική κρίση. Οι μετοχές της China Mobile Ltd. υποχώρησαν 3,9% στο Χονγκ Κονγκ εν μέσω εικασιών ότι επενδυτής επιδίωκε να πουλήσει μετοχές της εταιρείας. Οι μετοχές της κινεζικής Alibaba.com Ltd., απώλεσαν 8,5% μετά τα χαμηλότερα των προβλέψεων κέρδη. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές της Ιαπωνίας λόγω εορτής.

Ο MSCI Asia Pacific – εκτός της Ιαπωνίας – υποχώρησε 0,5% φθάνοντας στις 234,90 μονάδες στις 11:24 π.μ. στο Χονγκ Κονγκ, περιορίζοντας την εβδομαδιαία του άνοδο στο 5,7%. Ο δείκτης μαζί με την Ιαπωνία αναρριχήθηκε τις πέντε τελευταίες ημέρες 7,7%, τα μέγιστα από τον Αύγουστο του 2007, καθώς οι τράπεζες Barclays Plc και Standard Chartered Plc reported ανακοίνωσαν «δυναμική» ανάπτυξη το πρώτο δίμηνο του έτους.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε 1,1% φθάνοντας στις 12.988,30 μονάδες, ενώ ο Taiex στην Ταϊβάν υποχώρησε 1%. Πτωτικά κινήθηκαν οι περισσότεροι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της Ασίας εκτός από τους δείκτες στη Ν. Κορέα, την Ινδονησία, την Ταϊλάνδη και τις Φιλιππίνες.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε απώλειες 1,3% μετά την υποχώρηση των τραπεζικών μετοχών, αναστέλλοντας την ανάκαμψή του από τα χαμηλότερα επίπεδα 12 ετών που άγγιξε στις 9 Μαρτίου. Ο δείκτης αυτό το χρονικό διάστημα αναρριχήθηκε 16%.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων αναρριχήθηκε χθες 5,6% στο Λονδίνο, ενώ τα συμβόλαια του χρυσού στη Ν. Υόρκη σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Σεπτέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα