Ρουμανία: Προληπτικού χαρακτήρα η διεθνής χρηματοδότηση

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009 07:48

Η επίτευξη συμφωνιών δανειοδότησης τόσο με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), όσο και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι προληπτικού χαρακτήρα και δε σημαίνει ότι η Ρουμανία, ψάχνει απεγνωσμένα για χρήματα, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρουμάνος πρωθυπουργός, Εμίλ Μποκ.

Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός τόνισε ότι οι συνομιλίες που διεξάγει η κυβέρνησή του, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αλλά και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, στοχεύουν στη χορήγηση δανείων προκειμένου να υποστηριχθεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού, αλλά και να χρηματοδοτηθεί η αναπτυξιακή πορεία της ρουμανικής οικονομίας.

Η διατήρηση της ισορροπίας στην παρούσα συναλλαγματική ισοτιμία μεταξύ του λέι και του ευρώ, είναι ένας ουσιαστικός στόχος της εξωτερικής δανειοδότησης, προκειμένου να γίνει επανεκκίνηση της πιστωτικής ικανότητας του τραπεζικού τομέα.

Παράλληλα, τα 2/3 των χρημάτων που θα εισρεύσουν από το διεθνή δανεισμό θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση των ξένων συναλλαγματικών αποθεμάτων της Εθνικής Τράπεζας της Ρουμανίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα