ING: Εκκληση προς τα υψηλόβαθμα στελέχη να μην αποδεχτούν τα πριμ

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009 13:36

Το νέο σύστημα, βάσει του οποίου το μπόνους θα καταβάλλεται μόνο σε περίπτωση που ο όμιλος ING, στο σύνολό του, έχει κερδοφορία, θα έχει εδραιωθεί μέχρι το 2010.

Έκκληση προς τα 1.200 υψηλόβαθμα στελέχη του να μην αποδεχτούν τα πριμ για το έτος 2008 απηύθυνε ο ολλανδικός χρηματοοικονομικός όμιλος ING.

Όπως αποκάλυψε -σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Volkskrant- ο Γιαν Χόμεν, ο οποίος θα διοριστεί επισήμως τον Απρίλιο ως επικεφαλής της ING, πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας προτίθενται να μην αποδεχτούν τα πριμ τους.

Ο Χόμεν, ο οποίος έκανε λόγο για «ηθική έκκληση» προς τα στελέχη της ING, δήλωσε ότι η ολλανδική τράπεζα θα καταβάλει πριμ κατά τη διάρκεια του 2009, «μετά από την εδραίωση ενός νέου συστήματος επιβράβευσης».

Όπως αποκάλυψε, το νέο σύστημα, βάσει του οποίου το μπόνους θα καταβάλλεται μόνο σε περίπτωση που ο όμιλος ING, στο σύνολό του, έχει κερδοφορία, θα έχει εδραιωθεί μέχρι το 2010.

Πρόσφατα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα καταβάλλει 300 εκατ. ευρώ ως μπόνους σε 40.000 υπαλλήλους της ανά τον κόσμο, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην Ολλανδία, δεδομένου ότι έχει λάβει κρατικά κεφάλαια ύψους 10 δισ. ευρώ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Γερμ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα