Βρετανία: Μέτρα κατά της άνισης μεταχείρισης στην αγορά ενέργειας

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009 13:50

Πακέτο προτάσεων για διασφάλιση της ίσης μεταχείρισης των πελατών από τους παρόχους ενέργειας ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική ρυθμιστική αρχή ενέργειας (Ofgem), σύμφωνα με τους Times.

Μετά από έρευνα κατά την οποία διαπιστώθηκαν «ατέλειες» στη λιανική αγορά της ενέργειας, καθώς πολλές συμφωνίες με καταναλωτές ήταν περισσότερο δυσχερείς από άλλες, ο Ofgem αποφάσισε να απαγορεύσει τις «αδικαιολόγητες διαφορές τιμών» και να θέσει σε εφαρμογή μέτρα για μεγαλύτερη διαφάνεια στην αγορά.

Οι προμηθευτές θα πρέπει να εκδώσουν μια ετήσια ανακοίνωση με την οποία θα ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την κατανάλωσή τους και θα τους υπενθυμίζουν το δικαίωμά τους να αλλάξουν πάροχο. Οι χρεώσεις θα πρέπει να απλοποιηθούν ώστε να μπορούν οι καταναλωτές να συγκρίνουν τις προσφορές των διαφόρων εταιρειών.

«Η επιβολή της αρχής περί μη αθέμιτων διακρίσεων θα εξαλείψει τα συμπτώματα των ατελειών στην αγορά, ενώ τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στις λιανικές πωλήσεις θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα στη ρίζα του. Το καταναλωτικό κοινό θα αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη στην αγορά», δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Ofgem, ¶λιστερ Μπιουκάναν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα