Υπό πίεση το δολάριο

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009 15:20
UPD:15:23

Σημαντική πτώση καταγράφει σήμερα το δολάριο, εν αναμονή του σχεδίου της αμερικανικής κυβέρνησης για απομάκρυνση τοξικών στοιχείων ενεργητικού από τους ισολογισμούς τραπεζικών ιδρυμάτων.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιθνερ, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα τις λεπτομέρειες του επενδυτικού προγράμματος συνεργασίας κρατικού και ιδιωτικού τομέα, που θα μπορεί να αγοράσει έως 1 τρισ. δολάρια τοξικών στοιχείων.

«Το δολάριο δέχεται πιέσεις εν αναμονή Γκάιθνερ», σημειώνει ο αναλυτής της BNP Paribas, Χανς Ρέντεκερ. «Εάν ο Γκάιθνερ δώσει επαρκείς πληροφορίες για το σχέδιο, τότε θα υπάρξει ευφορία στις χρηματιστηριακές αγορές και το δολάριο θα υποχωρήσει έναντι του ευρώ», συμπληρώνει.

Στις 13:42 (ώρα Ελλάδος), το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,5% στα 1,3651 δολάρια, κοντά στα υψηλά 2,5 μηνών στα οποία εκτινάχθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Το γιεν εμφανίζεται αδύναμο σήμερα, με το δολάριο να ενισχύεται κατά 0,9% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, στα 96,77 γιεν, και το ευρώ να έχει εκτιναχθεί στα υψηλά πέντε μηνών των 132,30 γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα