AIG: 15 στελέχη επιστρέφουν τα μπόνους τους

Σύμφωνα με δημοσίευμα στη «New York Times»
Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009 06:39
UPD:09:11

Συνολικό ποσό ύψους 30 εκατ. δολαρίων δέχθηκαν να επιστρέψουν 15 στελέχη της αμερικανικής ασφαλιστικής εταιρείας, AIG, από τα πριμ που είχαν εισπράξει, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «New York Times» στην ιστοσελίδα της.

Παράλληλα, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι ορισμένα υψηλόβαθμα στελέχη της παραιτήθηκαν, αρνήθηκε όμως να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό τους και περιορίσθηκε να προσθέσει ότι, σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις, το παράδειγμά τους θα ακολουθήσουν και άλλα στελέχη της υπηρεσίας που βρέθηκε στο επίκεντρο του πολύκροτου σκανδάλου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «New York Times», ο υπουργός Δικαιοσύνης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο, δήλωσε, ότι 15 από τα 20 στελέχη που εισέπραξαν τα αμφιλεγόμενα πριμ, συνολικού ύψους 165 εκατ. δολαρίων, δέχθηκαν να επιστρέψουν τα χρήματα.

«Τα πριμ αυτά θα επιστραφούν στο ακέραιο», φέρεται να δήλωσε ο Κουόμο.

Η AIG κατέβαλε το ποσό αυτό ως πριμ σε στελέχη της, την ίδια ώρα που εισέπραξε κρατική επιχορήγηση ύψους 170 εκατ. δολαρίων προκειμένου να αποτραπεί η χρεωκοπία της, με αποτέλεσμα να προκληθεί θύελλα αντιδράσεων στον αμερικανικό λαό και το Κογκρέσο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα