Υποχωρούν οι τιμές πετρελαίου

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009 14:33

Προς τα 53 δολάρια υποχωρεί σήμερα η τιμή του αργού, με τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις μετά την άνοδο που κατεγράφη χθες στις αγορές.

Στις 13:50 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Μαΐου διαμορφωνόταν στα 53,07 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 73 σεντς. Τη Δευτέρα, έκλεισε με κέρδη 1,73 δολαρίων.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent υποχωρούσε κατά 59 σεντς στα 52,88 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» εκτινάχθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης στα υψηλότερα επίπεδα του 2009, καθώς το σχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης για αγορά «τοξικού» ενεργητικού τραπεζών προκάλεσε ευφορία στις χρηματιστηριακές αγορές και άσκησε πιέσεις στο δολάριο.

Οι τιμές έχουν σημειώσει άνοδο από τα επίπεδα των 33 δολαρίων το βαρέλι, στα οποία είχαν υποχωρήσει τον περασμένο Δεκέμβριο, εν μέρει εξαιτίας των επιθετικών μειώσεων της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ. Παρόλα αυτά, παραμένουν σχεδόν 100 δολάρια κάτω από τα ιστορικά υψηλά του Ιουλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα