Διατήρηση κερδών

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009 00:01

Τα πολλά υποσχόμενα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία κατάφεραν τελικά να υπερισχύσουν της απογοήτευσης που προκάλεσε προς στιγμήν η απρόσμενα εξασθενημένη δημοπρασία των πενταετών αμερικανικών κρατικών ομολόγων, η οποία λίγο πριν από το κλείσιμο της συνεδρίασης προκάλεσε κάποια νευρικότητα.

Οι αμερικανικές μετοχές δέχθηκαν σημαντικό στήριγμα από τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι πωλήσεις νέων κατοικιών ενισχύθηκαν για πρώτη φορά σε διάρκεια επτά μηνών το Φεβρουάριο, ενώ οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν επίσης τον ίδιο μήνα μετά τη μεγάλη πτώση του Ιανουαρίου.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές έκλεισαν με άνοδο για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση από τη στιγμή που τα θετικά αμερικανικά στατιστικά στοιχεία σκόρπισαν αισιοδοξία στη Wall Street. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 0,4% στις 743,94 μονάδες, στα υψηλότερα επίπεδα από τις 19 Φεβρουαρίου, ενώ από το χαμηλό της 9ης Μαρτίου καταγράφει τώρα άνοδο 15,3%.

«Εδώ και κάποιες ημέρες έχουμε μερικά θετικά νέα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ύφεση έφθασε στο τέλος της, δίδει μία ανάσα», επισημαίνουν αναλυτές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε ο κλάδος πετρελαίου, καθώς οι τιμές παραμένουν σε σχετικά υψηλά επίπεδα παρά την ελαφρά πτώση τους χθες μετά τα στοιχεία που έδειξαν αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα. O FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε 0,3%, ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε 0,9% και ο CAC 40 στο Παρίσι 0,7%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα