Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009 05:31
UPD:05:42

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές ωθώντας τον περιφερειακό δείκτη στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών, καθώς οι καλύτερες από το αναμενόμενο οικονομικές εκθέσεις στις ΗΠΑ τροφοδότησαν την αισιοδοξία ότι η παγκόσμια ανάπτυξη ανταποκρίνεται στα κυβερνητικά μέτρα τόνωσής της.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,7% φθάνοντας στις 84,88 μονάδες στις 11:47 π.μ. στο Τόκιο, οδεύοντας προς τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 19 Ιανουαρίου. Ο δείκτης σημείωσε άνοδο 20% από τα χαμηλότερα επίπεδα πέντε ετών στις 9 Μαρτίου εν μέσω εικασιών ότι η χειρότερη χρηματοπιστωτική κρίση έλαβε τέλος.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,5%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng αναρριχήθηκε 2,1%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωνε άνοδο 0,7% καθώς η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι η χώρα δεν αντιμετώπισε την ίδια κρίση με τις ΗΠΑ από τα ενυπόθηκα δάνεια. Ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στις αγορές της περιφέρειας εκτός από τους δείκτες στη Ν. Ζηλανδία.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 1% καθώς οι κυβερνητικές εκθέσεις έδειξα ότι οι παραγγελίες του Φεβρουαρίου για τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά της χώρας σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Δεκέμβριο του 2007, ενώ οι πωλήσεις νέων κατοικιών αυξήθηκαν τον περασμένο μην από τον χαμηλότερο ρυθμό ρεκόρ του Ιανουαρίου. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι και οι δύο δείκτες θα σημειώσουν πτώση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα